Artikel

Duurzaam inzetbaar, hoe dan?

Dat is natuurlijk voor ons allemaal de vraag… De wereld verandert in een enorme sneltreinvaart en we moeten ons daar maar voortdurend op aanpassen.

Kennis van gisteren is morgen overbodig

Ik hoorde dat kennis in de IT-wereld binnen 3 maanden verouderd is, hoe blijf je dan bij? “Zitten” wordt het “nieuwe roken”, dus gaan we massaal aan de zit-sta-bureaus werken. Een burn-out is de belangrijkste reden van arbeidsuitval bij mensen tussen de 30 en de 40 jaar, hoe voorkomen we dit? Hoe zorg je ervoor dat je werknemers duurzaam inzetbaar blijven? Met al deze snelle ontwikkelingen en veranderingen is het natuurlijk niet eenvoudig om als werkgever alle do’s en don’ts te kennen.

Je staat niet alleen

Gelukkig sta je als werkgever niet alleen, de overheid ziet dit probleem ook en heeft speciaal hiervoor de ESF-subsidie in het leven geroepen. Hiermee kun je een adviseur inhuren die je helpt je medewerkers duurzaam aan het werk te houden. Je krijgt subsidie voor het advies, het opstellen van een implementatieplan en de begeleiding bij de uitvoering van dit plan.

Meer subsidie voor duurzame inzetbaarheid

De ESF-subsidie bestaat al een aantal jaar en is dus niet nieuw, maar er verandert bijna elk jaar wel iets. Je krijgt nog steeds 50% van de advieskosten vergoed, maar de maximale subsidie is verhoogd van €10.000 naar €12.500. Je kunt een aanvraag indienen van 12 t/m 16 november 2018.

Afgelopen jaren was deze subsidie erg populair, daarom moest je eerder meteen op de eerste dag van de openstelling indienen, anders was je te laat. Nu heb je een werkweek de tijd om een aanvraag in te dienen en wordt er bij grote interesse geloot over alle aanvragen.

Hulp bij de Paarse Krokodil

Ik denk dat veel bedrijven die de afgelopen periode ESF-subsidie hebben gehad, het Paarse-Krokodil-gevoel herkennen. De overheid heeft namelijk zelf ook behoorlijk wat moeite met alle veranderingen. Zo vinden ze batchbetalingen erg lastig te controleren en adviseurs die na 17.00 uur werken blijven ze ook maar vreemd vinden.

Kortom, een moderne administratieve afhandeling en respect voor moderne werkwijzen en bedrijfsvoeringen zou, naar mijn mening, de duurzame inzetbaarheid van de ESF-subsidie zelf ook best ten goede komen. Maar ondernemers wees getroost, wij helpen je met die Paarse Krokodil, want de subsidie is wel de moeite waard!

Deze blog is ook als column verschenen in het magazine Kijk op Oost Nederland – nummer 235 / 2018

Knippenborg

Kom in contact met ons

Wil je dat we jouw bedrijf helpen groeien en ontwikkelen? En wil je subsidieadvies over jouw investering of innovatie? Neem dan contact op en maak een afspraak.

E-mail ons

Heb je een vraag over een subsidie of onze dienstverlening? Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met jou op.

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

Wil je graag meteen antwoord op jouw subsidievraag of wat wij voor je kunnen betekenen? We staan we je graag telefonisch te woord.

0573 45 83 20

Subsidieadvies

Denk je voor een subsidie in aanmerking te komen en wil je daar graag advies over? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Maak een afspraak