Terug Terug naar overzicht

Goede en veilige digitale dienstverlening

13 juli 2017
Bent u als ondernemer bezig met oplossingen voor goede en veilige digitale dienstverlening vanuit de overheid aan burgers en organisaties? Met de focus op gegevensgebruik? Dien dan een offerte in voor een haalbaarheidsonderzoek voor de SBIR-oproep ‘Gegevenslandschap’. Tot uiterlijk 31 augustus 2017, 17.00 uur kunt u een offerte indienen. Nieuw aan deze oproep is dat een video-pitch (vlog) van maximaal 3 minuten deel uitmaakt van de offerte.

Thema's SBIR Gegevenslandschap
Het gaat bij deze SBIR concreet om de volgende thema's:
  1. data virtualisatie
  2. persoonlijk data management (evt. met block chain)
  3. technisch zichtbaar maken van registraties
  4. logging en monitoring van gegevensgebruik
Budget SBIR Gegevensland
Het ministerie van Economische Zaken stelt voor de 1e fase van deze SBIR-oproep € 250.000 beschikbaar. Het maximumbedrag per haalbaarheidsonderzoek bedraagt € 15.000. Alleen projecten die met een goed resultaat het haalbaarheidsonderzoek hebben afgerond kunnen uitgenodigd worden om voor de 2e fase een aanbod te doen. Het budget voor de 2e fase in 2018 is nog niet bekend.

Wat houdt SBIR in?
SBIR staat voor Small Business Innovation Research en in dit programma identificeert een ministerie of andere overheidsdienst een specifieke uitdaging en stelt een budget beschikbaar. Partijen met relevante ideeën dienen een offerte in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De beste ideeën krijgen een opdracht voor een haalbaarheidsonderzoek (fase 1). De beste haalbaarheidsonderzoeken krijgen een vervolgopdracht om een prototype te ontwikkelen en te demonstreren (fase 2). In fase 3 maken de bedrijven hun product klaar voor de markt. De overheid financiert deze fase niet. Lees hier meer over de werking van een SBIR.

Meer informatie en aanvragen
Wilt u meer informatie over deze SBIR-oproep of wilt u de subsidiemogelijkheden voor uw project algemeen bespreken? Neem dan contact op met één van onze subsidieadviseurs.
Heeft u vragen? Laat uw telefoonnummer
achter en wij nemen graag contact met u op!
NieuwsbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief