Terug Terug naar overzicht

Nieuwe subsidie voor CO2-reductie industrie

8 mei 2018
Half mei opent naar verwachting de nieuwe subsidieregeling 'Beleidsexperiment CO2-reductie industrie'. Met deze subsidie stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (eenmalig) pilot- en demonstratieprojecten. Deze projecten moeten zorgen voor het kosteneffectief reduceren van CO2-emissies in de industrie.

Subsidie CO2-reductie
Ondernemingen kunnen subsidie krijgen voor projecten op het gebied van alternatieve grondstoffen, nieuwe productietechnieken, energie-infrastructuur en overige CO2-reducerende maatregelen. Projecten worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. Aanvragers moeten het project nog in 2018 realiseren. Er is circa € 17,5 miljoen subsidie beschikbaar en per project is de subsidie minimaal € 500.000.

Er zijn drie sectoren waarvoor de subsidie bedoeld is: maakindustrie, energiedistributie en afval(water)verwerking. Thema's waar de projecten op moeten aansluiten zijn: recycling van afval en energieinfrastructuur (opslag, transport, distributie/netwerken). Projecten die gaan over energie-efficiëntie en hernieuwbare energieproductie komen niet in aanmerking voor deze subsidie. Die kunnen terecht bij de subsidieregeling Demonstratie Energie-Innovatie (DEI).

Meer informatie en aanvragen
Wil je meer informatie over deze subsidie en wil je weten of jouw onderneming hiervoor in aanmerking kan komen? Neem dan contact op met één van onze subsidieadviseurs of laat je gegevens achter op ons contactformulier en wij nemen contact met jou op.

 
Heeft u vragen? Laat uw telefoonnummer
achter en wij nemen graag contact met u op!
NieuwsbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief