Terug Terug naar overzicht

Subsidie voor Circulaire Economie

13 april 2017
Bent u van plan samen met een andere onderneming een innovatieproject op te starten dat aansluit op het thema circulaire economie? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de subsidie "Grote R&D-samenwerkingsprojecten: Circulaire Economie" die 15 april 2017 opent.

Wat houdt circulaire economie in?
In een circulaire economie staat het hergebruik van producten en grondstoffen centraal en worden afval en schadelijke emissies naar bodem, water en lucht zoveel mogelijk voorkomen, doordat grondstoffen langer in de keten blijven.

Subsidie Circulaire Economie
Van 15 april t/m 20 juni 2017 kunnen twee of meer samenwerkende organisaties subsidie aanvragen voor hun circulaire economie project. De subsidie bedraagt minimaal € 250.000 en maximaal € 2 miljoen. Het subsidiepercentage is 50% als de aanvrager een MKB-onderneming of een kennisinstelling is. Anders is het subsidiepercentage 40%. Aanvragen worden beoordeeld op kwaliteit en daarop gerangschikt. De hoogst scorende aanvragen die binnen het budget vallen krijgen subsidie toegekend.

Voorwaarden subsidie
  • de subsidie wordt door twee of meer samenwerkende organisaties in Gelderland of Overijssel aangevraagd
  • er moet minimaal één MKB-onderneming betrokken zijn en tenminste 35% van de kosten maken en betalen
  • geen van de organisaties mag meer dan 70% van de kosten maken
  • de activiteiten in de aanvraag moeten gericht zijn op koolstofarme economie en aansluiten bij het thema circulaire economie
  • de activiteiten moeten gericht zijn op de S3-sector Energie en Milieutechnologie, inclusief biobased economy
  • minimaal 25% van de activiteiten bestaat uit experimentele ontwikkeling
Vragen of interesse? Neem contact op...
Bent u van plan om aan de slag te gaan met het thema circulaire economie, dan komt u wellicht in aanmerking voor deze subsidie. Neem daarom contact op met één van onze subsidieadviseurs voor een vrijblijvend verkennend gesprek.
Heeft u vragen? Laat uw telefoonnummer
achter en wij nemen graag contact met u op!
NieuwsbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief