Terug Terug naar overzicht

WBSO 2019

12 april 2018
De eerste inschatting voor de parameters van de WBSO 2019 zijn bekend. De Staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat heeft begin april in een brief aan de Tweede Kamer laten weten wat de eerste inschatting is voor de WBSO parameter 2019. En dit is positief voor iedereen die gebruik maakt van de WBSO. Er wordt namelijk een verhoging van 1% voorgesteld en een verhoging van de drempel voor de eerste schijf.

Deze inschatting is gebaseerd op de voorlopige uitvoeringscijfers van RVO.nl over 2017 en 2018. Halverwege 2018 zullen er definitieve cijfers beschikbaar komen die van invloed zijn op het beschikbare budget voor 2019. Met Prinsjesdag zullen waarschijnlijk de definitieve parameters worden gepubliceerd.

Meer informatie over de WBSO
De WBSO is een subsidie voor het zelf uitvoeren van “speur & ontwikkelingswerk”. Met andere woorden: Research & Development (R&D) werkzaamheden. Zo vallen onder andere de uren die je besteedt aan het bedenken en maken van een prototype onder de WBSO. Net als de aanschaf van bijvoorbeeld onderzoeksapparatuur. Als je met de WBSO start dan kun je € 29,- per uur x 32% x het aantal WBSO-uren in mindering brengen op de loonbelasting die je moet betalen. Daarnaast mag je ook 32% van de R&D- kosten die je maakt hierop in mindering brengen.

Wil je meer informatie over de WBSO-subsidie? Neem dan contact op, we komen graag langs om kennis te maken en de mogelijkheden met je door te nemen.
 
Heeft u vragen? Laat uw telefoonnummer
achter en wij nemen graag contact met u op!
NieuwsbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief