Terug Terug naar overzicht

Wijzigingen in subsidies voor glastuinbouw

13 juli 2017
In augustus en december 2017 openen twee subsidieregelingen voor de glastuinbouw: de Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw (EHG) en de Marktintroductie energie-innovatie (MEI).

Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw (EHG)
Aanvragen kunnen ingediend worden van 15 augustus t/m 15 september 2017. Er is € 6 miljoen subsidie beschikbaar gesteld. We hebben de wijzigingen op een rijtje gezet:
  • ook samenwerkingsverbanden van glastuinbouwondernemingen kunnen dit jaar subsidie aanvragen
  • een aantal technieken komen niet meer in aanmerking voor subsidie, zoals investeringen in verticale ventilatoren, investeringen in diffuus glas met antireflectiecoating of investeringen in kachels/ketels gestookt op biomassa of uit biomassa verkregen gasvormige of vloeibare energiedragers voor het verwarmen van gebouwen of processen.
  • schaduw- en zonweringsschermen en lichtdoorlatende energieschermen (met lichtafscherming van meer dan 25%) zijn niet meer subsidiabel
Marktintroductie energie-innovaties (MEI)
Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 december 2017 t/m 15 januari 2018. Er is € 5 miljoen subsidie beschikbaar gesteld. Dit jaar vallen een aantal soorten investeringen niet meer onder deze subsidieregeling, zoals bijvoorbeeld een kachel of ketel gestookt op biomassa, een biowarmtekrachtkoppelinginstallatie, een vergasser op basis van niet-houtige biomassa, of een wervelbed ketel.

Het minimum subsidiebedrag per deelnemer is € 125.000. Per aanvraag is de subsidie maximaal € 1,5 miljoen. Het subsidiepercentage is 30 of 40%.

Aanvragen en informatie
Bent u eigenaar van een glastuinbouwonderneming en wilt u investeren in een duurzaam energiesysteem? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een van bovenstaande subsidieregelingen. Neem dan contact op met één van onze subsidieadviseurs voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Het zou zonde zijn om deze subsidie dan te laten liggen.
 
Heeft u vragen? Laat uw telefoonnummer
achter en wij nemen graag contact met u op!
NieuwsbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief