Terug Terug naar overzicht

EIA / MIA

De Energie Investeringsaftrek (EIA) is een fiscale aftrekregeling en biedt direct financieel voordeel aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. In 2018 is 54,5% van de investering in deze bedrijfsmiddelen extra aftrekbaar van de fiscale winst. Voorwaarde is dat het investeringsbedrag minimaal € 2500 bedraagt en dat het bedrijfsmiddel op de zogenoemde Energielijst van RVO staat. Als een bedrijfsmiddel niet op deze lijst staat, maar wel energie of fossiele brandstoffen bespaart en een algemene besparingsnorm haalt, dan kan deze mogelijk ook in aanmerking komen voor de EIA.

Voor de Milieu Investeringsaftrek (MIA) geldt globaal hetzelfde als voor de EIA, alleen gaat het hier om een subsidie op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen die op de milieulijst van RVO staan. Afhankelijk van de milieu-effecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel kan tot 36% van het investeringsbedrag in mindering worden gebracht op de fiscale winst. 

Wilt u weten of deze subsdie iets voor uw onderneming is? We laten Fabian Maarse van Drukkerij Maarse (Eibergen) aan het woord...
Heeft u vragen? Laat uw telefoonnummer
achter en wij nemen graag contact met u op!
NieuwsbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief