Terug Terug naar overzicht

Europees Sociaal Fonds (ESF)

Het ESF is het belangrijkste Europese instrument om werkgelegenheid te ondersteunen. Het Fonds helpt mensen aan beter werk en zorgt voor eerlijkere arbeidskansen voor alle EU-burgers. Het ESF investeert in Europa's werknemers, haar jongeren en iedereen die op zoek is naar een baan. De Europese Commissie en de EU-landen bepalen samen de prioriteiten van het ESF en hoe het zijn middelen besteedt. 

Projecten richten zich op een betere toegang tot werk, door jongeren te helpen bij de overgang van school naar werk of door laag opgeleide werkzoekenden bij te scholen om zo hun arbeidskansen te verbeteren. Veel ESF-projecten betreffen dan ook beroepsopleidingen en mogelijkheden tot een leven lang leren om mensen nieuwe vaardigheden te bieden.

Het ESF stimuleert dus nieuwe vaardigheden bij werknemers en nieuwe werkwijzen bij bedrijven zodat zij hun aanpassingsvermogen vergroten. Hierbij ondersteunt het ESF kleinschalige projecten die zich richten op het vakbekwaam, gezond en gemotiveerd houden van werknemers. Met deze laagdrempelige subsidie kunnen werkgevers hun werknemers opleiden en bijscholen zodat zij zich snel en adequaat kunnen aanpassen aan veranderingen op de werkvloer.
 

Wilt u weten of deze subsidie iets voor u is? Mike Broekhuizen van de Bedrijfstakschool Anton Tijdink  geeft een toelichting... 

Heeft u vragen? Laat uw telefoonnummer
achter en wij nemen graag contact met u op!
NieuwsbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief