Terug Terug naar overzicht

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE)

De Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) is een exploitatiesubsidie. Dat wil zeggen: producenten ontvangen subsidie voor de opgewekte duurzame energie en niet voor aanschaf van de productie-installatie, zoals bij een investeringssubsidie. Duurzame energie wordt opgewekt uit schone, onuitputtelijke bronnen en heet daarom ook wel 'hernieuwbare' energie. Dit kan elektriciteit, gas of warmte zijn, of een combinatie van warmte en elektriciteit. De SDE richt zich op bedrijven en (non-profit)instellingen die duurzame energie willen produceren.

De kostprijs van duurzame energie is hoger dan die van grijze energie. De productie van duurzame energie is dan ook niet altijd rendabel. De SDE vergoedt het verschil tussen de kostprijs van grijze energie en die van duurzame energie over een periode van 5, 12 of 15 jaar, afhankelijk van de technologie. Hoeveel subsidie u kunt krijgen, is afhankelijk van de technologie en de hoeveelheid duurzame energie die u produceert.

Wilt u weten of deze subsidieregeling iets voor u is? Twan Geraedts van Ecofuels BV uit het Limburgse Well laat u een voorbeeld uit de praktijk zien...

Of lees dit artikel over Ecofuels op de website van RVO over de SDE in de praktijk 

Heeft u vragen? Laat uw telefoonnummer
achter en wij nemen graag contact met u op!
NieuwsbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief