Volg ons
Referentie

Innovatie subsidies voor Smart Industry

247TailorSteel
Dit toonaangevende innovatieve bedrijf, 14e in de Maakindustrie Top 100 (2018), levert op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen. Met behulp van de WBSO subsidie zijn ze in staat hun R&D-loonkosten aanzienlijk te verlagen. Daarnaast werkt 247TailorSteel samen met andere bedrijven in de regio aan het Smart Bending EFRO-project.

We zijn trots dat we al vele jaren de subsidieadviseur zijn voor 247TailorSteel en daarmee ons steentje bijdragen aan de aanzienlijke groei die dit inmiddels toonaangevende bedrijf in de maakindustrie de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Sophia software & WBSO

Om eenvoudig en snel op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen te kunnen leveren, heeft 247TailorSteel Sophia ontwikkeld. Sophia staat voor Sophisticated Intelligent Analyser en is een state-of-the-art software die het klanten van 247Tailorsteel mogelijk maakt om zonder menselijke ondersteuning producten op maat te laten fabriceren.

De WBSO subsidie helpt 247TailorSteel o.a. bij de ontwikkeling van het klantenportaal van Sophia. In dit portaal krijg je als klant niet alleen direct een offerte op maat, waarbij planning en prijs op elkaar afgestemd zijn, maar wordt ook het aangeleverde bestand automatisch gecontroleerd op de maakbaarheid. En dat is best ingewikkeld.

Daarbij werkt 247TailorSteel met verschillende lasersnijdmachines en kantbanken. Met behulp van de WBSO heeft 247TailorSteel een systeem ontwikkeld waarmee al deze machines en aanverwante logistieke processen centraal vanuit Sophia aangestuurd worden, een hele klus die ‘nooit af’ is.

De bestede tijd en de kosten aan Research & Development voor de ontwikkeling van Sophia krijgt 247TailorSteel voor een deel terug via de WBSO subsidie. Door deze besparing blijft er meer ruimte over voor andere innovaties, investeringen en groei.

“De WBSO kost ons door Knippenborg Subsidieadvies bijna geen tijd, maar het scheelt ons wel heel veel in de loonkosten”

Henri Verlinden

HR Director 247TailorSteel

Henri Verlinden

HR Director 247TailorSteel

Smart Bending & EFRO-subsidie

247TailorSteel werkt in een consortium van bedrijven en onderwijsinstellingen aan het project “Smart Bending Factory: The plug-in company”. Het doel van dit project is om een fysieke, ultramoderne fabriek op het gebied van metaalbewerking op te zetten, waarin bedrijven kennis, ervaring en middelen met elkaar delen en bewerkingsprocessen gezamenlijk exploiteren. Hiervoor heeft 247TailorSteel met de samenwerkende partijen €2 miljoen subsidie toegezegd gekregen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Dit project is de opvolger van het EFRO-project “De ontwikkeling van een digitale snelweg door de bedrijfskolom en de Achterhoek (2010)” waar ook ruim €2 miljoen subsidie voor beschikbaar is gesteld. Hiermee hebben EFRO-subsidies een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de werkgelegenheid in deze regio en de concurrentiekracht van de deelnemende bedrijven verhoogd.

Bekijk de website van 247Tailorsteel.

Contact

Wil je meer weten over deze case en deze subsidies? Neem dan contact op.

Neem contact op
Knippenborg

Kom in contact met ons

Wil je dat we jouw bedrijf helpen groeien en ontwikkelen? En wil je subsidieadvies over jouw investering of innovatie? Neem dan contact op en maak een afspraak.

E-mail ons

Heb je een vraag over een subsidie of onze dienstverlening? Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met jou op.

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

Wil je graag meteen antwoord op jouw subsidievraag of wat wij voor je kunnen betekenen? We staan we je graag telefonisch te woord.

0573 45 83 20

Subsidieadvies

Denk je voor een subsidie in aanmerking te komen en wil je daar graag advies over? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Maak een afspraak