Volg ons
Referentie

Energie en duurzaamheid subsidies voor nieuwbouw

Volvo Harrie Arendsen
Volvo Harrie Arendsen is sinds 1968 een begrip in de Achterhoek, De Liemers en Twente. Dit familiebedrijf heeft een duidelijke visie op het ondernemerschap waarbij mens en milieu centraal staan. Dit kom o.a. tot uiting in het nieuwe zeer duurzame en energiezuinige gebouw in Hengelo. Hierbij heeft Volvo Harrie Arendsen de DEE-subsidie van de provincie Overijssel benut en de landelijke subsidies zoals de SDE, MIA, EIA en ISDE.

Volvo Harrie Arendsen heeft duurzaam ondernemen naar een hoger niveau gebracht met de realisatie van, zoals ze het zelf noemen, het groenste autobedrijf van Nederland. Een buitenkans voor Knippenborg Subsidieadvies om alle passende energie en duurzaamheidssubsidies in te zetten.

Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Dit is een subsidie voor investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen. Volvo Harrie Arendsen heeft deze subsidie benut voor onder andere:

  • twee WKO warmtepompsystemen die zowel in de bodem als in het dak van het gebouw aangelegd zijn.
  • het innovatieve klimaat besparingssysteem dat de luchttoevoer en -afvoer, het licht en de temperatuur in het gebouw regelt via individuele sensoren.

Milieu-Investeringsaftrek (MIA)

De MIA kun je gebruiken als je gaat investeren in milieubesparing. Volvo Harrie Arendsen heeft veel milieubesparende onderdelen in het nieuwe gebouw toegepast waaronder:

  • een aantal laadpalen op de parkeerplaats waarmee elektrische auto’s kosteloos opgeladen kunnen worden.
  • een groen sedum-/mosdak dat isolerend werkt. De warmte blijft hierdoor behouden en de kou wordt buiten de deur gehouden. Ook wordt via dit dak hemelwater opgevangen dat na filtering wordt gebruikt in de toiletten en de wasstraat.

“Ik heb ontdekt dat er veel meer mogelijkheden zijn om duurzaam te bouwen dan alleen zonnepanelen plaatsen. En nooit gerealiseerd dat er zoveel subsidies voor zijn. Gelukkig wist Knippenborg dit wel!”

Frank Arendsen

Algemeen Directeur Volvo Harrie Arendsen

Frank Arendsen

Algemeen Directeur Volvo Harrie Arendsen

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

Deze subsidie vergoedt het verschil tussen de gemiddelde kostprijs van hernieuwbare energie (zoals opgewekt met zonnepanelen) en die van gewone (grijze) stroom. Het dak van het nieuwe gebouw van Volvo Harrie Arendsen is voorzien van maar liefst 440 PV-zonnepanelen waarmee zelf energie wordt opgewekt.

Duurzame Energieopwekking  en Energiebesparing (DEE) Overijssel

De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat bedrijven duurzaam zijn. Volvo Harrie Arendsen heeft daarom subsidie gekregen op de aanschaf van onder andere HR++ glas, LED-verlichting, zonnepanelen, een luchtgerelateerde warmtepomp, warmteterugwinning ventilatielucht, debietregeling en een warmtewisselaar.

We hebben hier slechts een greep uit alle duurzame innovaties en investeringen de revue laten passeren. Wil je het naadje van de kous weten omdat je vergelijkbare plannen hebt? Neem dan contact op met één van de subsidieadviseurs die bij dit project betrokken waren.

Ga naar de website van Volvo Harrie Arendsen als je meer wilt weten over hun visie op duurzaamheid.

Contact

Wil je meer weten over deze case en deze subsidies? Neem dan contact op.

Neem contact op
Knippenborg

Kom in contact met ons

Wil je dat we jouw bedrijf helpen groeien en ontwikkelen? En wil je subsidieadvies over jouw investering of innovatie? Neem dan contact op en maak een afspraak.

E-mail ons

Heb je een vraag over een subsidie of onze dienstverlening? Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met jou op.

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

Wil je graag meteen antwoord op jouw subsidievraag of wat wij voor je kunnen betekenen? We staan we je graag telefonisch te woord.

0573 45 83 20

Subsidieadvies

Denk je voor een subsidie in aanmerking te komen en wil je daar graag advies over? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Maak een afspraak