Volg ons
Subsidie

Demonstratieprojecten Haalbaarheidsstudies en Investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) subsidie

Wat houdt de DHI-subsidie in?

De DHI-subsidie kun je gebruiken om je internationale ambities te versnellen en helpt je om drempels bij het starten met exporteren weg te nemen. Deze subsidie is bedoeld voor drie type exportprojecten in voorbereiding, elke heeft weer net iets andere voorwaarden. Wanneer je een technologie wilt demonstreren, de haalbaarheid van het introduceren van een product in het buitenland wilt onderzoeken voor een afnemer, of wilt investeren in het buitenland, is deze subsidie interessant.

Wie kan de DHI-subsidie aanvragen?

Alleen MKB-ondernemingen in Nederland of het Caribische deel van Nederland kunnen de DHI-subsidie aanvragen. Het maakt niet uit in welke sector jouw bedrijf werkzaam is.

Wat levert de DHI-subsidie je op?

De subsidie bedraagt minimaal €25.000 en maximaal €200.000. De subsidiebijdrage is 50% van de projectkosten. Voor tijd die medewerkers of externe deskundigen in het project steken krijg je een bijdrage van ongeveer € 45 per uur. Reis- en verblijfkosten zijn subsidiabel, net als de kosten om technieken te demonstreren. Voor sommige kosten gelden vaste tarieven die zijn bepaald aan de hand van de lokale maatstaven.

DHI-subsidie ontvangen en dan?

Je houdt een administratie bij waaruit blijkt welke kosten je uiteindelijk hebt gemaakt. Daarnaast moet je een eindrapportage over het project maken.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Voordat je de subsidie kunt aanvragen moet je een quickscan van je project indienen, pas na goedkeuring van deze scan mag je de DHI-subsidie aanvragen. We kunnen je helpen bij het indienen van deze quickscan en bij het opstellen van de uiteindelijke DHI-aanvraag. Daarnaast adviseren we je hoe je de projectadministratie moet bijhouden en stellen we samen met jou de eindrapportage op.

Vragen

Veelgestelde vragen

 • Wanneer kan ik de DHI-subsidie aanvragen?

  Je kunt de DHI-subsidie het hele jaar door aanvragen. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, tot het budget op is.

 • Ik heb mijn aanvraag ingediend en wil alvast beginnen met het project, mag dat?

  Je mag (op eigen risico) beginnen met het maken van kosten zodra je de aanvraag hebt ingediend.

 • Ben ik verplicht eerst een quickscan in te dienen?

  Ja, zonder deze quickscan mag je geen aanvraag indienen. Dus dien deze in een vroeg stadium in, zodat je snel door kan naar de definitieve aanvraag indienen.

 • Zijn er exportlanden uitgesloten voor deze subsidie?

  De DHI-subsidie staat open voor alle landen, met uitzondering van het Europese deel van het Koninkrijk Nederland en mogelijk ook landen waarop internationale sancties van toepassing zijn. Daarnaast gelden er specifieke regels voor aanvragers vanuit de verschillende delen van het Nederlands Koninkrijk.

 • Wat wordt bedoeld met MKB-bedrijf?

  MKB betekent in de volksmond Midden- en Kleinbedrijf, maar bij subsidies wordt een specifieke Europese MKB-definitie bedoeld. Daaronder vallen bedrijven die minder dan 250 medewerkers hebben en een balanstotaal van minder dan €43 miljoen of een maximale omzet van €50 miljoen. Daarbij wordt gekeken naar groepsverband, dus ook de gelieerde bedrijven kunnen (gedeeltelijk) meetellen in deze cijfers.

Subsidie

Energie-Investeringsaftrek (EIA) subsidie

Als je in jouw bedrijf gaat investeren in energiebesparende technieken en duurzame energie (zoals zonnepanelen), dan kun je een belastingvoordeel krijgen op je inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Bekijk subsidie
Subsidie

Milieu-Investeringsaftrek (MIA/Vamil)...

Ga je in jouw bedrijf investeren in milieuvriendelijke technieken? Dan betaal je met deze subsidie minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Bekijk subsidie
Subsidie

EFRO subsidie voor regionale ontwikkeling

Om de regionale economie te stimuleren komen ontwikkelingsprojecten op het gebied van innovatie en slimme CO2-reductie in aanmerking voor subsidie.
Bekijk subsidie
Subsidie

Transport innovatie (DKTI) subsidie

Als je in de transportsector samenwerkt met andere bedrijven of kennisinstellingen aan een innovatieproject om de CO2-uitstoot te verminderen, dan kun je voor de DKTI-subsidie in aanmerking komen.
Bekijk subsidie
Subsidie

Energieproductie (SDE) subsidie

Dit is een subsidie voor bedrijven die duurzame energie willen opwekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen, een biomassaketel of een biogasinstallatie.
Bekijk subsidie
Subsidie

Duurzame Energie (ISDE) subsidie

Wil je voor jouw bedrijf een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel aanschaffen? Je kunt via de ISDE subsidie krijgen op deze energiebesparende apparaten.
Bekijk subsidie
Subsidie

Plattelandsontwikkeling (POP3) subsidie

Heb je een onderneming in de agrarische sector? Dan biedt de POP3 je kansen om met subsidie jouw bedrijf te moderniseren en te verduurzamen.
Bekijk subsidie
Subsidie

Innovatiebox subsidie

Met de innovatiebox betaal je minder belasting over de winst die je met jouw innovaties hebt gemaakt. Voor MKB-ondernemingen is de WBSO het toegangsticket tot deze subsidie.
Bekijk subsidie
Subsidie

MIT subsidie voor haalbaarheidsprojecten

Een populaire subsidie bij MKB-ondernemingen. Je krijgt subsidie als je van plan bent een product te gaan ontwikkelen en je wilt eerst onderzoeken en analyseren of het project wel haalbaar is.
Bekijk subsidie
Subsidie

MIT subsidie voor samenwerking R&D

Ga je samen met een andere (MKB) onderneming aan de slag met het vernieuwen of ontwikkelen van een product? Dan kun je voor jullie gezamenlijke innovatieproject subsidie krijgen.
Bekijk subsidie
Subsidie

MIT Kennisvoucher

Met een kennisvoucher krijg je als MKB-ondernemer subsidie om een specifieke vraag te laten beantwoorden of onderzoeken door een kennisinstelling.
Bekijk subsidie
Subsidie

Horizon2020 voor het innovatieve MKB

Het Horizon2020 programma is een Europese subsidie voor ambitieuze MKB-bedrijven. Ben jij internationaal actief of heb je plannen in die richting? Dan is deze subsidie wellicht iets voor jouw bedrijf.
Bekijk subsidie
Subsidie

Internationale R&D-subsidie (Eurostars)

Eurostars is een subsidie voor bedrijven uit meer dan twee Europese landen die gezamenlijk een nieuw product, proces of dienst ontwikkelen. Het maakt niet uit in welke sector je actief bent.
Bekijk subsidie
Subsidie

Samenwerking grensregio (Interreg)

Het doel van deze subsidie is de samenwerking tussen bedrijven in de grensregio’s te versterken. Vooral projecten op het gebied van innovatie en duurzaamheid komen in aanmerking voor deze subsidie.
Bekijk subsidie
Bekijk alle subsidies
Knippenborg

Kom in contact met ons

Wil je dat we jouw bedrijf helpen groeien en ontwikkelen? En wil je subsidieadvies over jouw investering of innovatie? Neem dan contact op en maak een afspraak.

E-mail ons

Heb je een vraag over een subsidie of onze dienstverlening? Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met jou op.

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

Wil je graag meteen antwoord op jouw subsidievraag of wat wij voor je kunnen betekenen? We staan we je graag telefonisch te woord.

0573 45 83 20

Subsidieadvies

Denk je voor een subsidie in aanmerking te komen en wil je daar graag advies over? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Maak een afspraak