Volg ons
Subsidie

Demonstratie Klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI) subsidie

Wat houdt de DKTI in?

In de transportsector kun je gebruik maken van de DKTI-subsidie voor innovatieve diensten, producten of oplossingen. De innovatie moet een positieve uitwerking op het verminderen van de CO2-uitstoot hebben en mag nog niet op de markt zijn. Voorbeelden hiervan zijn: efficiënt wegverkeer, efficiënte schepen, rijden op elektriciteit of waterstof, biobrandstoffen in luchtvaart, scheepvaart en zwaar wegverkeer.

Wie kan gebruik maken van de DKTI-subsidie?

In de haalbaarheids- en ontwikkelingsfase zijn individuele aanvragen van bedrijven mogelijk. Projecten in de pilot- of demonstratiefase moeten in samenwerking met een ander bedrijf of een kennisinstelling plaatsvinden.

Wat levert de DKTI-subsidie je op?

De subsidie geeft een bijdrage van minimaal 35% in de projectkosten. Als er wordt samengewerkt met andere ondernemers wordt dit voor alle projectpartners verhoogd tot een bijdrage van 50%. Bedrijven met minder dan 50 medewerkers krijgen daar bovenop nog eens 10% extra subsidie.

Projectkosten zijn bijvoorbeeld onderzoeks- en ontwikkelingsuren, investeringen in innovatieve technieken en kosten voor het inhuren van adviseurs of projectbegeleiding. Voor eigen uren krijg je minimaal €21 subsidie per uur. De maximale subsidie is € 50.000 voor haalbaarheidsstudies, € 500.000 voor ontwikkeltrajecten en € 2 miljoen voor pilotprojecten.

DKTI-subsidie ontvangen en dan?

Voor de administratie van een DKTI-project moet je net als bij andere subsidies een urenadministratie bijhouden en een overzicht van de gemaakte kosten. Daarnaast rapporteer je jaarlijks over de voortgang van je project en na afloop van het project dien je een vaststellingsverzoek en een eindverslag in.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

De DKTI-subsidie is een relatief nieuwe subsidie, voor het eerst in 2017 opengesteld. Door onze ruime ervaring met subsidies kunnen we goed inschatten wat de overheid wil weten en hoe we jouw plannen in de aanvraag moeten verwoorden. Zo is het belangrijk om duidelijk te beschrijven wat het economische perspectief van het project is en dat de activiteiten en resultaten direct aansluiten op de transportsector.

Naast het aanvragen kunnen wij je ook helpen met de administratieve afwikkeling van je DKTI-project. Met onze ondersteuning kun jij je op de inhoud van het project focussen.

Vragen

Veelgestelde vragen

 • Wanneer kan ik de DKTI-subsidie aanvragen?

  De officiële openstellingsdatum is nog niet bekend gemaakt, maar naar verwachting kunnen aanvragen in het voorjaar van 2019 ingediend worden.

 • Hoe lang duurt het voordat mijn aanvraag wordt afgehandeld?

  Jouw aanvraag wordt in 22 weken beoordeeld.

 • Wat is de aanvraag- en toekenningsprocedure?

  Aanvragen worden op kwaliteit beoordeeld en gerangschikt. De best scorende projecten die binnen het budget vallen krijgen subsidie. Een goede aanvraag is dus het halve werk.

 • Hoe lang mag ik erover doen om het project af te ronden?

  Afhankelijk van de fase van je project mag je project maximaal 6 maanden (haalbaarheidsstudie) tot 3 jaar (pilot) duren.

Subsidie

Energie-Investeringsaftrek (EIA) subsidie

Als je in jouw bedrijf gaat investeren in energiebesparende technieken en duurzame energie (zoals zonnepanelen), dan kun je een belastingvoordeel krijgen op je inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Bekijk subsidie
Subsidie

Milieu-Investeringsaftrek (MIA/Vamil)...

Ga je in jouw bedrijf investeren in milieuvriendelijke technieken? Dan betaal je met deze subsidie minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Bekijk subsidie
Subsidie

EFRO subsidie voor regionale ontwikkeling

Om de regionale economie te stimuleren komen ontwikkelingsprojecten op het gebied van innovatie en slimme CO2-reductie in aanmerking voor subsidie.
Bekijk subsidie
Subsidie

Energieproductie (SDE) subsidie

Dit is een subsidie voor bedrijven die duurzame energie willen opwekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen, een biomassaketel of een biogasinstallatie.
Bekijk subsidie
Subsidie

Duurzame Energie (ISDE) subsidie

Wil je voor jouw bedrijf een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel aanschaffen? Je kunt via de ISDE subsidie krijgen op deze energiebesparende apparaten.
Bekijk subsidie
Subsidie

Export voorbereiding (DHI) subsidie

Als je een MKB-ondernemer bent en je start met exporteren, dan helpt deze subsidie om drempels weg te nemen en je internationale ambities te versnellen.
Bekijk subsidie
Subsidie

Plattelandsontwikkeling (POP3) subsidie

Heb je een onderneming in de agrarische sector? Dan biedt de POP3 je kansen om met subsidie jouw bedrijf te moderniseren en te verduurzamen.
Bekijk subsidie
Subsidie

WBSO subsidie

Dit is de belangrijkste subsidie voor innovatieve MKB-ondernemingen. Deze subsidie verlaagt de loonkosten van de R&D-medewerkers in je onderneming en andere kosten voor jouw innovatieprojecten.
Bekijk subsidie
Subsidie

Innovatiebox subsidie

Met de innovatiebox betaal je minder belasting over de winst die je met jouw innovaties hebt gemaakt. Voor MKB-ondernemingen is de WBSO het toegangsticket tot deze subsidie.
Bekijk subsidie
Subsidie

MIT subsidie voor haalbaarheidsprojecten

Een populaire subsidie bij MKB-ondernemingen. Je krijgt subsidie als je van plan bent een product te gaan ontwikkelen en je wilt eerst onderzoeken en analyseren of het project wel haalbaar is.
Bekijk subsidie
Subsidie

MIT subsidie voor samenwerking R&D

Ga je samen met een andere (MKB) onderneming aan de slag met het vernieuwen of ontwikkelen van een product? Dan kun je voor jullie gezamenlijke innovatieproject subsidie krijgen.
Bekijk subsidie
Subsidie

MIT Kennisvoucher

Met een kennisvoucher krijg je als MKB-ondernemer subsidie om een specifieke vraag te laten beantwoorden of onderzoeken door een kennisinstelling.
Bekijk subsidie
Subsidie

Horizon2020 voor het innovatieve MKB

Het Horizon2020 programma is een Europese subsidie voor ambitieuze MKB-bedrijven. Ben jij internationaal actief of heb je plannen in die richting? Dan is deze subsidie wellicht iets voor jouw bedrijf.
Bekijk subsidie
Subsidie

Internationale R&D-subsidie (Eurostars)

Eurostars is een subsidie voor bedrijven uit meer dan twee Europese landen die gezamenlijk een nieuw product, proces of dienst ontwikkelen. Het maakt niet uit in welke sector je actief bent.
Bekijk subsidie
Subsidie

Samenwerking grensregio (Interreg)

Het doel van deze subsidie is de samenwerking tussen bedrijven in de grensregio’s te versterken. Vooral projecten op het gebied van innovatie en duurzaamheid komen in aanmerking voor deze subsidie.
Bekijk subsidie
Bekijk alle subsidies
Knippenborg

Kom in contact met ons

Wil je dat we jouw bedrijf helpen groeien en ontwikkelen? En wil je subsidieadvies over jouw investering of innovatie? Neem dan contact op en maak een afspraak.

E-mail ons

Heb je een vraag over een subsidie of onze dienstverlening? Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met jou op.

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

Wil je graag meteen antwoord op jouw subsidievraag of wat wij voor je kunnen betekenen? We staan we je graag telefonisch te woord.

0573 45 83 20

Subsidieadvies

Denk je voor een subsidie in aanmerking te komen en wil je daar graag advies over? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Maak een afspraak