Volg ons
Subsidie

Europees Sociaal Fonds (ESF) subsidie

Wat houdt de ESF-DI subsidie in?

De ESF-DI is een subsidie die je helpt bij het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van je werknemers. Het gezond, gemotiveerd, competent en productief houden van werknemers is van groot belang, voor zowel de werknemers zelf als de onderneming. Met ESF-DI subsidie kun je een adviseur inhuren die een advies en implementatieplan gaat opstellen en/of die de onderneming gaat begeleiden om duurzame inzetbaarheid van je personeel te bevorderen.

Wat levert de ESF-DI subsidie je op?

De directe kosten van de adviseur die je inhuurt komen voor de ESF-DI subsidie in aanmerking. Hiervan wordt 50% vergoed, tot maximaal €12.500. De adviseur mag maximaal € 100 als uurtarief hanteren. Houd er rekening mee dat als je minder dan € 12.000 kosten maakt, je geen subsidie ontvangt.

ESF-DI subsidie ontvangen en dan?

Je houdt de facturen en betaalbewijzen bij en zorgt ervoor dat jouw adviseur een inhoudelijk verslag van het project maakt. In dit verslag legt de adviseur uit welke activiteiten zijn uitgevoerd en hoe die waren opgezet. Je dient na afloop van het project een einddeclaratie in met de facturen, betaalbewijzen en het verslag. De subsidie wordt pas volledig uitbetaald als deze einddeclaratie is goedgekeurd.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

We helpen je bij het opstellen van een goede aanvraag, de administratie daarna en bij het indienen van het eindverslag. Veel ondernemers hebben moeite met de administratie en de afwikkeling van deze subsidie. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat facturen en rapportages goed aansluiten bij de ESF-aanvraag. Wij weten waar de overheid op let en helpen je om problemen te voorkomen.

Video

Vragen

Veelgestelde vragen

 • Kan ik ook ESF-subsidie aanvragen als ik nog geen adviseur heb gekozen?

  Nee, dit is niet mogelijk. Bij de beoordeling van jouw aanvraag worden namelijk de referenties van jouw adviseur al gecontroleerd. Hoewel je daar later nog wel van mag afwijken, blijkt dit in de praktijk lastig, omdat ESF-trajecten vaak maatwerk zijn en je het project moet uitvoeren zoals aangevraagd. Mocht je dus nog geen adviseur gevonden hebben, dan brengen we je graag in contact met de organisatieadviseurs in ons netwerk.

 • Hoe lang mag mijn ESF-DI project duren?

  Het project mag, vanaf het moment van goedkeuring, maximaal 12 maanden duren.

 • Ik kan een adviseur inhuren die hooguit €10.000 in rekening brengt, kom ik dan nog in aanmerking voor deze subsidie?

  Nee, als je minder dan €12.000 kosten maakt, dan krijg je geen subsidie.

 • Wanneer kan ik ESF-DI subsidie aanvragen?

  Je kunt deze subsidie van 8 t/m 12 april 2019 aanvragen. Of en wanneer je daarna (nog) kunt aanvragen is niet bekend.

 • Hoe zit het als mijn adviseur meer dan €100 per uur rekent?

  Dit is in principe geen probleem, maar de ESF-subsidie rekent dan met €100 per uur. Dat houdt in dat je 50% subsidie over maximaal €100 per uur krijgt en dat de adviseur minimaal 120 uren in rekening moet brengen om aan het vereiste minimumbedrag van €12.000 te komen.

Knippenborg

Kom in contact met ons

Wil je dat we jouw bedrijf helpen groeien en ontwikkelen? En wil je subsidieadvies over jouw investering of innovatie? Neem dan contact op en maak een afspraak.

E-mail ons

Heb je een vraag over een subsidie of onze dienstverlening? Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met jou op.

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

Wil je graag meteen antwoord op jouw subsidievraag of wat wij voor je kunnen betekenen? We staan we je graag telefonisch te woord.

0573 45 83 20

Subsidieadvies

Denk je voor een subsidie in aanmerking te komen en wil je daar graag advies over? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Maak een afspraak