Volg ons
Subsidie

MIT Kennisvoucher

Wat houdt de subsidie MIT kennisvoucher in?

Met een kennisvoucher krijg je als MKB-ondernemer subsidie om een specifieke vraag te laten beantwoorden of onderzoeken door een kennisinstelling. Jouw vraag gaat over de vernieuwing van een product, productieproces of een dienst.

Wat levert een MIT kennisvoucher je op?

Met de MIT kennisvoucher betaal je maximaal 50% van de rekening van de kennisinstelling. Het andere deel van de rekening wordt met de kennisvoucher betaald, die de kennisinstelling zelf verzilvert. De kennisvoucher is maximaal €3.750 waard.

Kennisvoucher ontvangen en dan?

Binnen 4 maanden na ontvangst van de voucher moet je een ondertekende opdracht of offerte van de kennisinstelling overleggen aan RVO (de subsidieverstrekker). Je draagt dan de voucher over aan de kennisinstelling die hem dan kan verzilveren.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Uiteraard kunnen wij de kennisvoucher voor je aanvragen, maar veel belangrijker is dat wij kunnen kijken of er nog meer subsidies voor jouw project mogelijk zijn. En dan kijken we niet alleen naar je kortetermijnplannen, maar ook naar je langetermijnplannen. Een kennisvoucher kan namelijk een mooie opstap zijn naar een volgende MIT-subsidie, bijvoorbeeld voor een haalbaarheidsonderzoek of een samenwerkingsproject.

Vragen

Veelgestelde vragen

  • Waar staat MIT voor?

    Dit staat voor MKB Innovatiestimulering Topsectoren. De MKB Innovatiestimulering Topsectoren stimuleert innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over regiogrenzen heen en wil projecten van het MKB beter laten aansluiten bij de innovatie-agenda’s van de topsectoren.

  • Kan iedereen een MIT kennisvoucher aanvragen?

    De kennisvoucher is onderdeel van de subsidies van de MKB Innovatiestimulering Topsectoren. Dit betekent dat jouw bedrijf een MKB-onderneming moet zijn en onderdeel van één van de topsectoren om in aanmerking te komen voor deze subsidie. De topsectoren zijn: agro & food, chemie, creatieve industrie, hightech systems & materialen, life science & health, logistiek, tuinbouw en water.

  • Hoe lang duurt het voordat ik de voucher ontvang?

    Binnen uiterlijk 8 weken ontvangt je een beslissing op jouw aanvraag.

Subsidie

WBSO subsidie

Dit is de belangrijkste subsidie voor innovatieve MKB-ondernemingen. Deze subsidie verlaagt de loonkosten van de R&D-medewerkers in je onderneming en andere kosten voor jouw innovatieprojecten.
Bekijk subsidie
Subsidie

Innovatiebox subsidie

Met de innovatiebox betaal je minder belasting over de winst die je met jouw innovaties hebt gemaakt. Voor MKB-ondernemingen is de WBSO het toegangsticket tot deze subsidie.
Bekijk subsidie
Subsidie

MIT subsidie voor haalbaarheidsprojecten

Een populaire subsidie bij MKB-ondernemingen. Je krijgt subsidie als je van plan bent een product te gaan ontwikkelen en je wilt eerst onderzoeken en analyseren of het project wel haalbaar is.
Bekijk subsidie
Subsidie

MIT subsidie voor samenwerking R&D

Ga je samen met een andere (MKB) onderneming aan de slag met het vernieuwen of ontwikkelen van een product? Dan kun je voor jullie gezamenlijke innovatieproject subsidie krijgen.
Bekijk subsidie
Subsidie

EFRO subsidie voor regionale ontwikkeling

Om de regionale economie te stimuleren komen ontwikkelingsprojecten op het gebied van innovatie en slimme CO2-reductie in aanmerking voor subsidie.
Bekijk subsidie
Subsidie

Transport innovatie (DKTI) subsidie

Als je in de transportsector samenwerkt met andere bedrijven of kennisinstellingen aan een innovatieproject om de CO2-uitstoot te verminderen, dan kun je voor de DKTI-subsidie in aanmerking komen.
Bekijk subsidie
Subsidie

Export voorbereiding (DHI) subsidie

Als je een MKB-ondernemer bent en je start met exporteren, dan helpt deze subsidie om drempels weg te nemen en je internationale ambities te versnellen.
Bekijk subsidie
Subsidie

Horizon2020 voor het innovatieve MKB

Het Horizon2020 programma is een Europese subsidie voor ambitieuze MKB-bedrijven. Ben jij internationaal actief of heb je plannen in die richting? Dan is deze subsidie wellicht iets voor jouw bedrijf.
Bekijk subsidie
Subsidie

Internationale R&D-subsidie (Eurostars)

Eurostars is een subsidie voor bedrijven uit meer dan twee Europese landen die gezamenlijk een nieuw product, proces of dienst ontwikkelen. Het maakt niet uit in welke sector je actief bent.
Bekijk subsidie
Subsidie

Plattelandsontwikkeling (POP3) subsidie

Heb je een onderneming in de agrarische sector? Dan biedt de POP3 je kansen om met subsidie jouw bedrijf te moderniseren en te verduurzamen.
Bekijk subsidie
Subsidie

Samenwerking grensregio (Interreg)

Het doel van deze subsidie is de samenwerking tussen bedrijven in de grensregio’s te versterken. Vooral projecten op het gebied van innovatie en duurzaamheid komen in aanmerking voor deze subsidie.
Bekijk subsidie
Bekijk alle subsidies
Knippenborg

Kom in contact met ons

Wil je dat we jouw bedrijf helpen groeien en ontwikkelen? En wil je subsidieadvies over jouw investering of innovatie? Neem dan contact op en maak een afspraak.

E-mail ons

Heb je een vraag over een subsidie of onze dienstverlening? Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met jou op.

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

Wil je graag meteen antwoord op jouw subsidievraag of wat wij voor je kunnen betekenen? We staan we je graag telefonisch te woord.

0573 45 83 20

Subsidieadvies

Denk je voor een subsidie in aanmerking te komen en wil je daar graag advies over? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Maak een afspraak