Volg ons
subsidie

Internationale R&D-subsidie (Eurostars)

Wat houdt de Eurostars subsidie in?

Eurostars is een subsidie voor bedrijven uit meer dan twee Europese landen die gezamenlijk een nieuw product, proces of dienst ontwikkelen. Het maakt niet uit in welke sector je actief bent. Wat je ontwikkelt moet wel uiterst innovatief zijn en met een hoge potentiële commerciële waarde. Ook moet de projectleider een MKB-bedrijf zijn met ruime R&D-ervaring. Als Nederlandse MKB’er krijg je subsidie over de uren van je medewerkers en de betaalde facturen voor je project.

Wat levert de Eurostars subsidie je op?

Voor de interne uren die je aan het project besteed is het standaard uurtarief €60. Hierover krijg je 45% subsidie voor onderzoek en 35% voor concrete ontwikkeling. De subsidie kan oplopen tot € 500.000 gezamenlijk voor alle deelnemende Nederlandse bedrijven in het project. Voor buitenlandse projectpartners gelden mogelijk hogere of lagere subsidies.

Eurostars subsidie ontvangen en dan?

Hoe je de administratie moet bijhouden wordt bij aanvang van het project schriftelijk vastgelegd. Je moet in ieder geval de voortgang van het project bijhouden met aantekeningen, schetsen, foto’s e.d. In de projectadministratie moet je de bijbehorende tijdsbesteding en de facturen nauwkeurig verantwoorden. Je rapporteert regelmatig aan de overheid over hoe het project loopt en na afloop van het project vraag je een accountant om de projectadministratie goed te keuren.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

We kunnen je helpen met het opstellen van de aanvraag, waarbij we de belangen van alle projectpartners in het oog houden. Ook helpen we je de administratie in te richten, bewaken de deadlines van de tussenrapportages en helpen je met de accountantsverklaring. Met onze hulp ben je aanzienlijk minder uren kwijt en kun je je focussen op de inhoud in plaats van op de randvoorwaarden.

Vragen

Veelgestelde vragen

 • Wanneer kan ik de Eurostars subsidie aanvragen?

  Je kunt elk half jaar in een specifieke periode een aanvraag indienen.

 • Hoe worden de aanvragen beoordeeld?

  Een team van experts beoordeelt jouw aanvraag. Zij verwachten een helder projectplan en goed onderbouwde businesscase. Als de aanvraag voldoet, moeten jij en je projectpartners vervolgens een nationale aanvraag indienen bij de eigen ministeries. Jouw aanvraag moet concurreren met de scores van andere Nederlandse deelnemers en voor je buitenlandse partner(s) geldt hetzelfde. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat jij als Nederlands bedrijf wel subsidie krijgt, maar je buitenlandse partner niet.

 • Hoe lang duurt het voor je weet of je aanvraag is goedgekeurd?

  Het duurt circa 6 maanden voordat je weet of jouw aanvraag heeft gescoord of niet.

 • Wat wordt bedoeld met MKB-bedrijf?

  MKB betekent in de volksmond Midden- en Kleinbedrijf, maar bij subsidies wordt een specifieke Europese MKB-definitie bedoeld. Daaronder vallen bedrijven die minder dan 250 medewerkers hebben en een balanstotaal van minder dan €43 miljoen of een maximale omzet van €50 miljoen. Daarbij wordt gekeken naar groepsverband, dus ook de gelieerde bedrijven kunnen (gedeeltelijk) meetellen in deze cijfers.

Subsidie

WBSO subsidie

Dit is de belangrijkste subsidie voor innovatieve MKB-ondernemingen. Deze subsidie verlaagt de loonkosten van de R&D-medewerkers in je onderneming en andere kosten voor jouw innovatieprojecten.
Bekijk subsidie
Subsidie

Innovatiebox subsidie

Met de innovatiebox betaal je minder belasting over de winst die je met jouw innovaties hebt gemaakt. Voor MKB-ondernemingen is de WBSO het toegangsticket tot deze subsidie.
Bekijk subsidie
Subsidie

MIT subsidie voor haalbaarheidsprojecten

Een populaire subsidie bij MKB-ondernemingen. Je krijgt subsidie als je van plan bent een product te gaan ontwikkelen en je wilt eerst onderzoeken en analyseren of het project wel haalbaar is.
Bekijk subsidie
Subsidie

MIT Kennisvoucher

Met een kennisvoucher krijg je als MKB-ondernemer subsidie om een specifieke vraag te laten beantwoorden of onderzoeken door een kennisinstelling.
Bekijk subsidie
Subsidie

MIT subsidie voor samenwerking R&D

Ga je samen met een andere (MKB) onderneming aan de slag met het vernieuwen of ontwikkelen van een product? Dan kun je voor jullie gezamenlijke innovatieproject subsidie krijgen.
Bekijk subsidie
Subsidie

EFRO subsidie voor regionale ontwikkeling

Om de regionale economie te stimuleren komen ontwikkelingsprojecten op het gebied van innovatie en slimme CO2-reductie in aanmerking voor subsidie.
Bekijk subsidie
Subsidie

Transport innovatie (DKTI) subsidie

Als je in de transportsector samenwerkt met andere bedrijven of kennisinstellingen aan een innovatieproject om de CO2-uitstoot te verminderen, dan kun je voor de DKTI-subsidie in aanmerking komen.
Bekijk subsidie
Subsidie

Export voorbereiding (DHI) subsidie

Als je een MKB-ondernemer bent en je start met exporteren, dan helpt deze subsidie om drempels weg te nemen en je internationale ambities te versnellen.
Bekijk subsidie
Subsidie

Horizon2020 voor het innovatieve MKB

Het Horizon2020 programma is een Europese subsidie voor ambitieuze MKB-bedrijven. Ben jij internationaal actief of heb je plannen in die richting? Dan is deze subsidie wellicht iets voor jouw bedrijf.
Bekijk subsidie
Subsidie

Plattelandsontwikkeling (POP3) subsidie

Heb je een onderneming in de agrarische sector? Dan biedt de POP3 je kansen om met subsidie jouw bedrijf te moderniseren en te verduurzamen.
Bekijk subsidie
Subsidie

Samenwerking grensregio (Interreg)

Het doel van deze subsidie is de samenwerking tussen bedrijven in de grensregio’s te versterken. Vooral projecten op het gebied van innovatie en duurzaamheid komen in aanmerking voor deze subsidie.
Bekijk subsidie
Bekijk alle subsidies
Knippenborg

Kom in contact met ons

Wil je dat we jouw bedrijf helpen groeien en ontwikkelen? En wil je subsidieadvies over jouw investering of innovatie? Neem dan contact op en maak een afspraak.

E-mail ons

Heb je een vraag over een subsidie of onze dienstverlening? Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met jou op.

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

Wil je graag meteen antwoord op jouw subsidievraag of wat wij voor je kunnen betekenen? We staan we je graag telefonisch te woord.

0573 45 83 20

Subsidieadvies

Denk je voor een subsidie in aanmerking te komen en wil je daar graag advies over? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Maak een afspraak