Volg ons
Subsidie

Subsidie leerwerkplek (Praktijkleren)

Wat houdt de subsidie Praktijkleren in?

De subsidie Praktijkleren is bedoeld om werkgevers te stimuleren om praktijk- en werkleerplaatsen aan te bieden. Als werkgever krijg je een vergoeding voor de begeleiding van een leerling of student die een opleiding volgt, van speciaal onderwijs t/m promovendi. Per onderwijssector gelden specifieke eisen aan de opleidingsrichting en invulling van het praktijkdeel. Zo moet bijvoorbeeld op hbo-niveau een duale of deeltijdopleiding worden gevolgd gericht op techniek of landbouw en moet op mbo-niveau sprake zijn van een BBL-traject.

Wat levert de subsidie Praktijkleren je op?

Je ontvangt maximaal €2.700 subsidie per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats per jaar. Je kunt meerdere leerlingen tegelijkertijd begeleiden en hiervoor meerdere keren dit bedrag ontvangen.

Praktijkleren subsidie ontvangen en dan?

Al bij de start van de begeleiding begin je met een dossier, dus nog voordat je de Praktijkleren subsidie hebt aangevraagd. In het dossier moeten in ieder geval de (praktijkleer)-overeenkomst met de deelnemer en de aanwezigheidsregistratie van de deelnemer aanwezig zijn. Ook leg je hierin vast hoe vorm is gegeven aan de begeleiding.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

We kunnen de subsidie Praktijkleren voor je aanvragen en je helpen met het vastleggen van het dossier.

Vragen

Veel gestelde vragen

  • Wanneer kan ik de subsidie Praktijkleren aanvragen?

    Je kunt de subsidie Praktijkleren na afloop van het schooljaar aanvragen, in de periode begin juni t/m medio september.

  • Kan ik Praktijkleren subsidie aanvragen als een leerling de stage niet heeft afgemaakt?

    Ja, dat is mogelijk. Je vraagt dan naar verhouding een vergoeding aan voor de gemaakte kosten van de begeleiding van deze leerling.

  • Krijg ik altijd €2700 subsidie?

    Nee, dit is de maximale subsidie. Het exacte bedrag hangt af van het aantal aanvragen en het beschikbare budget. Als er veel aanvragen ingediend zijn, dan kan de subsidie lager uitvallen.

Knippenborg

Kom in contact met ons

Wil je dat we jouw bedrijf helpen groeien en ontwikkelen? En wil je subsidieadvies over jouw investering of innovatie? Neem dan contact op en maak een afspraak.

E-mail ons

Heb je een vraag over een subsidie of onze dienstverlening? Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met jou op.

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

Wil je graag meteen antwoord op jouw subsidievraag of wat wij voor je kunnen betekenen? We staan we je graag telefonisch te woord.

0573 45 83 20

Subsidieadvies

Denk je voor een subsidie in aanmerking te komen en wil je daar graag advies over? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Maak een afspraak