Subsidies Innovatiebox

Voor wie is de innovatiebox?
Ondernemers in het bezit van een octrooi, een buitenlands patent of een WBSO-beschikking kunnen in aanmerking komen voor de innovatiebox. Ook kwekersrechten voor nieuw ontwikkelde plantenrassen worden voor de innovatiebox als een octrooi gezien. 
 
Wat is het voordeel van de innovatiebox?
De innovatiebox levert u een verlaging van de vennootschapsbelasting op. Dit geldt voor alle winsten die u behaalt met innovatieve activiteiten. Er zijn twee varianten:
 
Variant 1: 5% vennootschapsbelasting over vast bedrag
U kunt kiezen voor een vast bedrag (forfait) waarop u de innovatiebox wilt toepassen. Het vaste bedrag is 25% van uw totale winst, tot maximaal € 25.000. U hoeft dan niet uit te rekenen hoeveel winst er precies toegerekend kan worden aan een immaterieel activum dat u hebt voortgebracht. U mag elk jaar kiezen of u het vaste bedrag toepast of niet.

Variant 2: 5% vennootschapsbelasting over winst door innovatie
U spreekt met de belastingdienst in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst af welk deel van de winst u mag toerekenen aan de uw innovaties uit de WBSO. Over dit deel van winst betaalt u slechts 5% vennootschapsbelasting. U dient hiervoor wel uit te rekenen hoeveel winst er precies toegerekend kan worden aan een immaterieel activum dat u hebt voortgebracht met de WBSO, het octrooi of patent. Om in aanmerking te komen moet minimaal 30% van de omzet het directe gevolg zijn van uw innovatie.  

Innovatiebox - meer informatie & aanvragen
Wilt u meer informatie over de toepassing van de innovatiebox en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact op met onze financiële adviseur voor een afspraak. We komen graag bij u op bezoek om de ontwikkelingen zelf te zien!
 
Wilt u op de hoogte blijven van de subsidiemogelijkheden? Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
 

Heeft u vragen? Laat uw telefoonnummer
achter en wij nemen graag contact met u op!
NieuwsbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief