Subsidies WBSO

Voor wie is de WBSO bedoeld?
De WBSO-subsidie kan door bedrijven aangevraagd worden, van starters, kleine zelfstandigen (ZZP) en MKB-bedrijven tot multinationals in elke bedrijfssector. 
 
Waarvoor krijgt u WBSO-subsidie?
De WBSO is een subsidie voor het zelf uitvoeren van “speur & ontwikkelingswerk”. Met andere woorden: Research & Development (R&D) werkzaamheden. Zo vallen onder andere de uren die u besteedt aan het bedenken en maken van een prototype onder de WBSO. Net als de aanschaf van bijvoorbeeld onderzoeksapparatuur.
 
Welke projecten komen in aanmerking voor WBSO?
Projecten die in aanmerking komen voor de WBSO-subsidie zijn:
  • De ontwikkeling van technisch nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur. Dus ook ICT-projecten kunnen in aanmerking komen.
  • Het onderzoeken van een technisch vraagstuk waarvoor u een verklaring wilt vinden of waarvoor u nieuwe kennis wilt generen. 
Wat is het voordeel van de WBSO?
Met de WBSO-subsidie betaalt u minder loonbelasting. Zowel de uren van de R&D-medewerkers komen voor de WBSO-subsidie in aanmerking, als ook de R&D-kosten en investeringen. De WBSO is ook uw ticket voor de innovatiebox, waardoor u ook nog minder vennootschapsbelasting betaalt. Al met al kan dit u een aanzienlijk voordeel opleveren!
 
Een rekenvoorbeeld:
Uw bedrijf besteedt op jaarbasis 1600 uur aan de ontwikkeling van een product. Met een WBSO-beschikking mag uw bedrijf deze uren à € 29 per uur x 32% in mindering brengen op de te betalen loonheffing. U betaalt hierdoor € 14.848 minder loonbelasting. Daarnaast investeert u € 8.000 in een nieuw testapparaat en € 10.000 in materialen voor een prototype. Deze R&D-kosten van € 18.000 leveren dan nog eens € 5.760 voordeel op.
In totaal betaalt uw onderneming dus € 20.608 minder loonbelasting met de WBSO.

 
Meer informatie over de WBSO & aanvragen?
Wilt u weten of uw onderneming in aanmerking komt voor de WBSO-subsidie? Neem dan contact op voor een afspraak met één van onze subsidieadviseurs. We komen graag bij u op bezoek om de ontwikkelingen zelf te zien!
 
WBSO in de praktijk: De Tesla van Machinefabriek Hencon
Benieuwd wat andere bedrijven met de WBSO-subsidie realiseren? Bekijk dit filmpje in onze serie Projecten in Beeld waarbij we een bezoek brengen aan Machinefabriek Hencon. 

Wilt u op de hoogte blijven van de subsidiemogelijkheden? Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Heeft u vragen? Laat uw telefoonnummer
achter en wij nemen graag contact met u op!
NieuwsbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief