Volg ons
Vraagstuk

Mijn onderneming gaat verbouwen / nieuw bouwen

Je gaat jouw bedrijfspand renoveren/verbouwen of een nieuw bedrijfspand bouwen?  Benieuwd naar de mogelijke subsidies?

De overheid gaat bedrijven steeds meer verplichten hun panden duurzamer te maken. Daarom zijn er, als je aandacht besteed aan duurzaamheid en energiebesparing, meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Je kunt hierbij denken aan de volgende zaken:

  • investeringen in LED-verlichting, HR-glas, zonnepanelen en isolatie
  • de aanschaf van een biomassaketel, biogasinstallaties, zonneboiler, warmtepomp of pelletkachel
  • een regenwaterinstallatie voor het spoelen en koelen, zodat er minder drinkwater wordt verspild
  • een vegetatiedak dat overbelasting van het riool door regenwater voorkomt

Naast de subsidies op de investeringen die je doet om het milieu te ontlasten of energie te besparen kun je ook subsidie krijgen op het daadwerkelijk opwekken van duurzame (hernieuwbare) energie. Deze subsidie vergoedt het verschil tussen de kostprijs van “groene” stroom en gewone “grijze” stroom.

Ook zijn er provinciale subsidies die ondernemers ondersteunen bij het duurzaam en energiezuinig maken van hun bedrijfspand. Het loont vaak de moeite om bij jouw provincie naar de mogelijkheden te informeren.

We hebben de meest gangbare subsidies, gerelateerd aan het renoveren of het nieuw bouwen van een bedrijfspand hieronder op een rijtje gezet.

Heb je nog vragen? Benieuwd naar de subsidies voor jouw project? Maak gebruik van onze expertise en neem contact op? We helpen je graag.

Knippenborg

Kom in contact met ons

Wil je dat we jouw bedrijf helpen groeien en ontwikkelen? En wil je subsidieadvies over jouw investering of innovatie? Neem dan contact op en maak een afspraak.

E-mail ons

Heb je een vraag over een subsidie of onze dienstverlening? Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met jou op.

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

Wil je graag meteen antwoord op jouw subsidievraag of wat wij voor je kunnen betekenen? We staan we je graag telefonisch te woord.

0573 45 83 20

Subsidieadvies

Denk je voor een subsidie in aanmerking te komen en wil je daar graag advies over? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Maak een afspraak